SKISKOLEN

Mestring - Begeistring - Kompetanse

Vi ønsker i større grad tilpasse læringsplanen til hvordan alpin skikjøring har utviklet seg i nyere tid. Dette innebører at elever i øvet og viderekomne grupper i større grad vil bli eksponert mot parkkjøring, hopping og freestyleteknikk i tillegg til tradisjonelle skiferdigheter.

169.jpg

BEGYNNER

Begynner

Begynner kursene er for utøvere med lite erfaring eller som kjører alpint for første gang. Det vil være flere begynner grupper avhengig av alder og ferdigheter. Noen må lære å ta heis for første ang, andre kan starte direkte med balansetrening og svingteknikk. Etter hvert blir barna tryggere og instruktøren kan ta dem med på nye utfordringer. Lek, trygghet og fornøyde barn er viktigst.
Etter endt kurs er vår målsetting at elevene opplever selvstendig trygghet i bakken, har kontroll på plogsving og er på godt vei til å lære carvingteknikk.

ØVET

Øvet

Elever på øvetkursene må kunne ta heis alene og sammen med andre. Elevene må kunne kjøre plogsving ned de fleste bakker. Øvet kursene har stort fokus på ballanse . Det blir kuler, hopp, portkjøring, frikjøring og introdusjon til carving.
Etter endt kurs er vår målsetting at elevene kjører trygt og stabilt med et opplevd høyt tempo.  Elevene har blitt introdusert til frijkøring og jibbing og skal kunne jobbe videre med dette etter endt kurs.

Viderekommende

For å delta på de viderekommende kursene må elevene kunne kjøre stabilt i de fleste løyper. Tempoet er vesentlig høyere enn i øvetgruppene, så man må være trygg på egne ferdigheter. Disse gruppene vil ha fokus på svingteknikk, carving og freestyle(jibbing og hopping). 
Etter endt kurs er vår målsetting at elevene har forstått carvingprinsippet og tør å utfordre seg selv i forhold til dette. Elevene har blitt introdusert til frijkøring og jibbing og skal kunne jobbe videre med dette etter endt kurs.

VIDEREKOMMENDE

Snowboard

Ulriken Skiskole gjennomfører for tredje året snowboardskole i Eikedalen. Dette ble en stor suksess som vi ønsker å gjenta. Her er det desverre begrenset med plasser. Hvem som bli tatt opp vil avhenge av alderssammensetting og ferdighetesnivå på gruppen. Man må kunne ta tallerkentrekk og kunne kjøre ned en blå løype kontrollert.


Utviklingmål vil være å forbedre teknikk og introduksjon til park og frikjøring. 

Vi vurderer alle elever fortløpende. Ved behov flytter vi elever mellom grupper. Foreldrene vil bli informert om dette. Alle nivåer vil ha flere grupper som er sammensatt på bakgrunn av ferdigheter og alder.